• 2018.04.10

오늘 여기에 꽃이 많이 있습니다. 꽃은 기쁨을 표현해 주고 기분좋게 해 줍니다. 어느 곳에서는 부활절이 꽃피는 부활이라고 말하고 있습니다.

왜냐하면 부활하신 그리스도께서 빛나게 하시기 때문입니다.

우리 모두가 전에 로마의 주교님이셨던 베네딕도 교황님께 부활의 축하인사를 드립시다. 그분은 TV로 우리들을 보고 계십니다.

베네딕도 교황님, 우리 모두는 부활을 축원하며 격려의 박수를 보내드립니다!

Today there are flowers here: flowers speak of joy and good cheer. In certain places Easter is also known as Easter in Bloom, because the Risen Christ blooms. All this week we celebrate Easter. I would like us to say 'Happy Easter' – because he was Bishop of Rome – to the beloved Pope Benedict, who is watching us on television. To Pope Benedict, we all wish you a Happy Easter. And an applause!